Σχέδιο νόμου ΑΠΕ

Σχέδιο νόμου ΑΠΕ

Η RF Energy συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό και τους εταιρικούς της στόχους, ευελπιστώντας ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα λάβει σοβαρά υπόψη τους τεκμηριωμένους προβληματισμούς και τις εύλογες ενστάσεις που προέβαλε η εταιρεία μας, καθώς και αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου των ΑΠΕ, επί του σχεδίου νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Συγκεκριμένα οι ενστάσεις της RF Energy, που έχουν γνωστοποιηθεί με επιστολές της εταιρείας προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ, και παρουσιαστεί εκτενώς κατά τη διάρκεια συναντήσεων μας με την Υπουργό ΠΕΚΑ, αφορούν τις διατάξεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου στα άρθρα 6, για τα Θαλάσσια αιολικά πάρκα, και 12 Λοιπές Διατάξεις, παρ. 4 και 11.

Επιπλέον, η RF Energy συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικό πάρκου στη Λήμνο, συνολικής ισχύος 500 MW. Η εταιρεία διατηρεί τη συνεργασία της για την εκπόνηση μελετών με επιστημονικούς συμβούλους, με οργανισμούς και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ επιπλέον εξειδικεύει περαιτέρω τους μηχανικούς της μέσω της συμμετοχής τους σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια για τα υπεράκτια έργα αιολικών πάρκων στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Μαρία Δούρου (MSc. Electrical & Electronic Engineer), Research, Development & New Technologies Manager συμμετείχε στο Offshore Wind and Transmission Congress (30 και 31 Μαρτίου 2010) στο Αμβούργο, ενώ ο κύριος Αντώνης Μένεγας (MSc. Mechanical Engineer), Project Manager, αποτελεί τη μόνη ελληνική συμμετοχή στο Σεμινάριο Offshore Wind Installation and Maintenance, που λαμβάνει χώρα στο Ρότερνταμ.